30 Aralık 2013 Pazartesi

ALLAH’A MÜLAKİ OLMAYI DİLEMEYEN KİMSE;CEHENNEMLİKTİR!

ALLAH’A MÜLAKİ OLMAYI DİLEMEYEN KİMSE;CEHENNEMLİKTİR!..

ALLAH’A MÜLAKİ OLMAYI (Dünya hayatını yaşarken Ruh’unu ulaştırmayı) DİLEMEYEN KİMSE;
-GERCEK İMANIN (Kurtuluşa eren) SAHİBİ OLAMAZ!..
-HİDAYET’E EREMEZ!..
-TAKVA SAHİBİ OLAMAZ DOLAYISIYLA DÜNYA HAYATINDA MUTLU OLAMAZ VE CEHENNEMLİKTİR!..
EVVELEMİRDE,KUR’ANI MEALLENDİRENLER TARAFINDAN “HER ALLAH’A MÜLAKİ OLMA EMRİNİ,ÖLÜMDEN SONRA ALLAH’IN HUZURUNDA HAŞROLUNMAK,TOPLANMAK” OLARAK AÇIKLAMASININ YANLIŞ OLDUĞUNU İZAH ETMEMİZ GEREKİR Kİ;KONUNUN ÖNEMİ İDRAK EDİLEBİLSİN.


Mülaki fiilinin lügat anlamı; Kavuşmak.ulaşmak tır. Kur’anı kerimde Allah’ın farz kıldığı ayetlerde Allah ismiyle rab ismiyle beraber kullanılmıştır.Allah’a ulaşacak olan da “RUH”umuzdur.Zira Ruh,Allah’tan bize üfürülmüştür,emanettir ve yine O’na dönecektir.Ya hayatta iken bizim TALEBİMİZLE (Tav’an) Ya da ÖLÜMLE(Kerh’an-istemiyerek-irademizin dışında) Allah’ın kendisine döndürmesi ile.(Aliimran/83)
Ölüm olayında Allah’ın iradesi vardır:
Secde/11: De ki: "Size vekil kılınan ölüm meleği, sizi vefat ettirecek (öldürecek). Sonra Rabbinize döndürüleceksiniz."
(Aliimran/145,Enbiya/35,Ankebut/57): Bütün nefsler ölümü tadıcıdır. Sonra Bize döndürüleceksiniz.
Allah’ın huzurunda HAŞROLUNMA OLAYINDA da Allah’ın iradesi vardır:
MERYEM - 85 : O gün muttakileri (takva sahiplerini), Rahmân'ın huzurunda izzet ve ikramla haşredeceğiz (toplayacağız).
TAHA - 102 : O gün ki, sur'a üfürülür. Ve mücrimleri, o izin günü morarmış olarak haşredeceğiz (toplayacağız).
***Ankebut/5: Kim Allah'a mülâki olmayı (hayattayken Allah'a ulaşmayı) dilerse, o taktirde muhakkak ki Allah'ın tayin ettiği zaman mutlaka gelecektir (ruhu mutlaka hayattayken Allah'a ulaşacaktır). Ve O; en iyi işiten, en iyi bilendir.
Bu ayette;Bizim arzumuza göre Allah’ın kalbimizden gecenleri işitip bildiği için “bizi kendine ulaştıracağına söz veriyor.Ozamanı gercekleştireceğini buyuruyor.Kişinin ARZUSU,serbest irade ile olur.O da hayatta ikendir.
***”(Buhari/12.cild-2043.HADİS-İ ŞERİF):Men habbebe likaallah (Kim Allah’a ulaşmaya muahabbet duyarsa-severek arzu ederse-) E Habbaballahü likaihi (Allah o kişiyi Muhabbetle kendisine ulaştırır).Men kerihallahi likaihi (Kim de Allah’a ulaşmayı herih görürse-Arzu etmezse-) Kerihallahü likaihi (Allah’ta o kişiyi kendisine ulaştırmaz). Bu Hadisi şerif’te de “KİŞİNİN TALEBİNE GÖRE ALLAH’IN GERCEKLEŞTİRMESİ KESİNDİR” bu da yine serbest irademize bağlıdır.Serbest irade de ancak ölmeden evvel gecerlidir.Ölümden sonra gecerli değildir.
***Kehf/110:…O taktirde kim Rabbine mülâki olmayı (ölmeden evvel Allah'a ulaşmayı) dilerse, o zaman salih amel (nefs tezkiyesi) yapsın ve Rabbinin ibadetine başka birini (bir şeyi) ortak koşmasın.”
“Bu ayette;Hem bizim arzumuza bağlı kılmış hem de “Salih amel”şartını koymuş yani nefs tezkiyesi,nefs in ıslahını.Eger bu kavuşma ölümle veya kıyamette olsaydı arzuetmeyenler,nefs ini ıslah etmeyenler ÖLMEYECEKLERDİ,ALLAH’IN HUZURUNDA TOPLANMAYACAKLARDI değimli?”
İNŞİKAK - 6 :Ey insan! Muhakkak ki sen, Rabbine doğru (yola çıkarak) cehd ile (nefsinle) cihad edersin. Sonunda O'na mülâki olursun (ruhunu Allah'a ilka edersin, ulaştırırsın).
“Bu ayette;Yine bir calışmanın (nefs ile cihadın) neticesinde Allah’a mülaki-Allah’a ulaşma olayının gercekleşmesi söz konusu.Eger bu ayette de “Allah’a mülaki olmayı”-Allah’a ulaşmayı ALLAH’IN HUZURUNDA TOPLANMAK olarak alırsanız “nefs leri ile cihad etmeyenler”-(nefs tezkiyesi yapmayanlar) Allah’ın huzurunda toplanmayacaklardır değilmi ?
Şimdi bakalım kişi bu dileği gerçekleştirmez,yalanlar,inkar ederse(Yok böyle bir şey derse):
GERCEK MÜ’MİN OLAMAZ HİDAYET’E EREMEZ VE CEHENNEMLİKTİR!..
YUNUS/45:…Allah'a mülâki olmayı (Allah'a ölmeden önce ulaşmayı) yalanlayanlar, hüsrandadır (nefslerini hüsrana düşürdüler). Ve hidayete eren kimseler olmadılar (ruhlarını ölmeden evvel Allah'a ulaştıramadılar).
Ayet açık:Yalanlayanların,HÜSRAN da olduğunu dolayısyla CEHENNEMLİK ve HİDAYET’e eremediğini buyuruyor.
HÜSRAN DA OLAN KİŞİ;”MÜ’MİN DEĞİLDİR,CEHENNEMLİKTİR”
ENAM/12: De ki : “Semalarda ve yeryüzünde olan şeyler kimin?” “Hepsi Allah'ındır!” de. Allahû Tealâ, kendi üzerine rahmeti yazdı. Hakkında şüphe olmayan kıyâmet gününde, sizleri mutlaka toplayacak. O kimseler ki; nefslerini hüsrana düşürdüler, onlar mü'min değildirler.
ENAM/20: Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, onu kendi oğullarını tanır gibi tanırlar. Artık mü'min olmayanlar, nefslerini hüsrana düşürdüler.
MÜ’MİNUN/103: Ve kimin mizanı (sevap tartıları) hafif gelirse, işte onlar, nefslerini hüsrana düşürenlerdir. Onlar, cehennemde ebediyyen kalacak olanlardır.
Ayrıca,”ALLAH’A MÜLAKİ OLMAK” İman’ın kesin şartlarındandır.
Hud/29-…Ma ene bitarillezine amenu (ben o iman etmiş olanları yanımdan kovamam) innehüm (şüphesizki onlar) mülaku rabbihim (rablaerine mülaki olacak olanlardır-rablerine ulaşacak,kavuşacak olanlardır) eraküm kavmen techalun(sizi cahil bir millet olarak görüyorum.
“Bu ayette;Allah’uteala mülaki olmanın (Allah’a ulaşmanın,kavuşmanın) dünya hayatında olacağını ölümle veya kıyametten sonra olmayacağına ve İMANIN ŞARTI OLDUĞUNA da ( Buhari;1.cild.58.sayfa.47.hadis te olduğu gibi,”İMAN:Allah’a,Meleklerine,Allah’a MÜLAKİ OLMAYA,Resullerine ve öldükten sonra dirilmeye inanmaktır.) acıklık getirmiştir.Cahil olan kavmin bunların dışında tutulduğunuda tefrik etmiştir.
Allah hepinizden razı olsun.Daha geniş açıklama:www.ferhatbastug.com adresinde,”GERCEK MÜ’MİN,ALLAH’A MÜLAKİ OLM..HİDAYET NEDİR ?..”Dosyalarındadır.